Winkelverantwoordelijke van supermarkt veroordeeld voor racisme

De winkelverantwoordelijke van de Intermarché uit Klabbeek, in Waals-Brabant, krijgt 2 maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 1200 euro, waarvan de helft met uitstel, omdat hij zich schuldig maakte aan racisme toen hij een zwarte medewerker ontsloeg. Dat heeft een rechter in Waals-Brabant beslist. 

De winkelverantwoordelijke van de Intermarché uit Klabbeek heeft zich schuldig gemaakt aan racisme toen hij een zwarte medewerker ontsloeg. Dat oordeelde een correctionele rechtbank in Waals-Brabant. De verantwoordelijke zette de man aan de deur omdat sommige klanten “niet wilden bediend worden door een zwarte”.

De verantwoordelijke krijgt nu twee maanden gevangenisstraf met uitstel en een geldboete van 1200 euro, waarvan de helft met uitstel. De firma Intermarché kreeg ook een boete van 3000 euro, waarvan de helft met uitstel.

De veroordeling is een duidelijk signaal aan het adres van werkgevers met racistisch gedrag. 

Unia-directeur Els Keytsman

De directeur van gelijkekansencentrum Unia, Els Keytsman, is tevreden dat de rechtbank net als Unia oordeelde dat het wel degelijk de huidskleur van de medewerker was die tot het ontslag leidde. "Dit soort feiten werkt raciale discriminatie in onze samenleving in de hand. De veroordeling is dan ook een duidelijk signaal aan het adres van werkgevers met racistisch gedrag. Bovendien geeft de veroordeling een stem aan degene die hetzelfde meemaken, maar het niet in vraag durven te stellen."

Meest gelezen