Aanval tegen paleis van Saudische koning Salman in de stad Jeddah zou afgeslagen zijn

Er komen -voorlopig nog onbevestigde- berichten over een gewapende aanval tegen een paleis van de Saudische koning Salman in de havenstad Jeddah. De Amerikaanse ambassade raadt aan om die buurt te mijden.

Volgens de Arabische nieuwszender Al Jazeera hebben gewapende mannen het al-Salam-paleis in de Saudische havenstad Jeddah aangevallen. De zender -die gehuisvest is in de emiraat Qatar- baseert zich op sociale media.

De aanval zou afgesloten zijn en bij de gevechten zouden een aanvaller en twee militairen gedood zijn. Een bevestiging van Saudi-Arabië zelf is er voorlopig nog niet. Wel raadt de Amerikaanse ambassade in Saudi-Arabië haar burgers wel aan om de omgeving van het paleis in Jeddah te vermijden.

Terreur in Saudi-Arabië is geen uitzondering en zowel Al Qaeda als IS hebben er aanslagen uitgevoerd tegen onder meer sjiitische moskeeën in het oosten van het land. Ook de veiligheidsdiensten zijn vaak het slachtoffer. In juni melden de Saudische autoriteiten dat ze een aanslag tegen de grote moskee in de voor moslims heilige stad Mekka verijdeld hadden.

Jeddah is een economisch erg belangrijke havenstad aan de Rode Zee in het westen van Saudi-Arabië. Het is een belangrijke toegangspoort voor Mekka dat verder landinwaarts ligt. In 2004 werd het Amerikaanse consulaat in Jeddah aangevallen (zie foto boven). Toen werden een aantal bewakers gedood.

 

 

Meest gelezen