Videospeler inladen...

Auto rijdt voetgangers aan bij Natuurhistorisch Museum in Londen, het gaat niet om terreur      

In Londen zijn zeker elf mensen gewond geraakt toen ze werden aangereden door een voertuig aan het Natuurhistorisch Museum. De Londense politie laat weten dat het om een verkeersongeval gaat, niet om terreur.

Het incident gebeurde aan Exhibition Road. Elf mensen met lichte verwondingen werden naar het ziekenhuis gebracht. Negen onder hen worden daar nog verzorgd.

Aanvankelijk had een politiewoordvoerder aan het persagentschap Reuters laten weten dat de zaak niet als terreurgerelateerd werd beschouwd, maar even later klonk de Londense politie voorzichtiger. "We houden een open geest wat dat betreft", luidde het. "De antiterreurdiensten onderzoeken de zaak en zijn nog niet tot een conclusie gekomen." Maar inmiddels is de conclusie wel dat het om een verkeersongeluk ging en dus niet om een terreurdaad.

Het Natuurhistorisch Museum zelf sprak meteen van een "ernstig incident" buiten aan het museum en meldde hun samenwerking met de politie. Mensen mochten het gebouw niet meer binnen en bezoekers werden langs een andere uitgang naar buiten geleid.

"Ik zag hoe de wagen diagonaal over de weg reed"

BBC-reporter Chloe Hayward verliet net het museum toen het incident gebeurde. "Ik zag een wagen diagonaal over de weg gaan en daarna kon ik een groep mensen zien die zich hadden verzameld rond een tweetal mensen die op de grond lagen. Nu zijn hier heel wat gewapende politieagenten en een helikopter cirkelt boven de plaats."

Een andere getuige vertelt: "We waren aan het wachten voor het rode licht toen we plots iets als geweerschoten hoorden en een wagen over het voetpad zagen rijden. We liepen weg, mijn vriendin dook op de grond en verwondde daarbij haar handen. Toen alles weer kalmer werd, zagen we hoe een man tegen de grond in bedwang werd gehouden door de politie."

Onderstaande foto: beschadigde auto's na het incident. 

AFP/@StefanoSutter
Google Maps

Meest gelezen