Flickr/CC BY-NC 2.0/visitgent/https://flic.kr/p/SytwKd

Politiecontroles aan de Overpoort: "Het moet hier leefbaar blijven"

De Gentse politie voert komende woensdagnacht een forse controle-actie uit aan de Overpoort. Dat meldt Het Nieuwsblad. De straat gaat dicht, er blijft maar één in- en uitgang over. Dat moet het mogelijk maken om alle aanwezigen in het oog te houden en te controleren. Het moet leefbaar blijven, zegt woordvoerder Dirk De Sutter van de Gentse politie.  

De Overpoort is enorm populair bij jongeren, zowel studenten als  inwoners van Gent. De buurt trekt ook mensen aan met minder positieve bedoelingen zoals drugsdealers en herrieschoppers. En in de ambiance  verliezen sommigen wel eens alle remmingen, en ontstaan er problemen met wildplassers en dronken lawaaimakers. Erg vervelend voor de bewoners van de Overpoort, want ja, die zijn er ook.

De politie wil meteen bij het begin van het academiejaar grenzen trekken. Na woensdag komen er zeker nog onaangekondigde acties. Uitgaan in de Overpoortbuurt moet voor iedereen aangenaam blijven. Overlast en criminaliteit kunnen we missen als kiespijn, zegt de politie. 

Meest gelezen