Videospeler inladen...

Druk Herrmann-Debroux­viaduct in Brussel zeker tot donderdag­ochtend dicht door schade aan betonstructuur

Het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is sinds vannacht gedeeltelijk afgesloten tussen het metrostation Beaulieu en de afslag naar de Waverse Steenweg en dit zeker tot donderdagochtend. Wie Brussel wil binnenrijden, doet dit beter via de Ring of Tervuren, meldt Brussel Mobiliteit.

Bij een inspectie in de nacht van donderdag op vrijdag is er schade aan de betonstructuur vastgesteld over een afstand van tien meter. Dat brengt stabiliteitsrisico's met zich mee, aldus Brussel Mobiliteit in een persbericht. 

Brussel Mobiliteit heeft intussen samengezeten met de gemeente Oudergem en de plaatselijke politiezone om de situatie op te volgen. MR-fractieleider in het Brussels Parlement Vincent De Wolf wil dat de eventuele afschaffing van het viaduct wordt bestudeerd, maar bevoegd minister Pascal Smet (SP.A) zegt dat een afbraak - zoals bij het Reyersviaduct - nog niet aan de orde is.

Het beton van het viaduct Herrmann-Debroux wordt de komende dagen geanalyseerd, maar de resultaten worden pas ten vroegste op woensdag verwacht. Tot dan blijft het deel van het viaduct afgesloten voor het verkeer. Het lokale verkeer aan Beaulieu zal tijdens de sluiting omgeleid worden via de Beaulieulaan en richting Oudergem via de Waversesteenweg.

Het Herrmann-Debrouxviaduct werd gebouwd in 1973 en verbindt Oudergem met de E411. Het is een van de drukste verkeersaders van de hoofdstad, dagelijks passeren er zo'n 50.000 wagens.

Meest gelezen