AP

Hoofd en benen van journaliste Kim Wall gevonden

De Deense politie heeft lichaamsdelen en kleren van de Zweedse journaliste Kim Wall gevonden. Wall verdween twee maanden geleden, tijdens een tocht met een experimentele duikboot van de Deense uitvinder Peter Madsen.  

De politie vond het hoofd en de benen van Kim Wall gisteren, bij een zoekactie in de baai van Køge, ten zuiden van Kopenhagen. De benen zaten in een plastic zak, samen met kleren van de journaliste. Kort daarna vond de politie ook het hoofd. De resten waren verzwaard met metaal, om ze te laten zinken. In augustus was in dezelfde baai al het bovenlichaam van de vrouw gevonden.

De beklaagde Peter Madsen heeft tegen de onderzoekers altijd gezegd dat Kim Wall in zijn duikboot overleden was na een ongeval, en dat hij haar een graf op zee gegeven had. Volgens hem heeft ze een luik op haar hoofd gekregen, toen ze met hem meeging in zijn duikboot om er een reportage over te maken. Maar de politie hecht weinig belang aan de versie van Madsen.

De politie weet nog altijd niet wat de doodsoorzaak precies is, en zal de lichaamsdelen onderzoeken. De armen van Wall zijn nog niet teruggevonden, de zoektocht daarnaar gaat voort.

AFP or licensors

Meest gelezen