Supplied by WENN.com

Internetballonnen van Google moeten Puerto Rico opnieuw aan mobiel bereik helpen

Twee weken na de verwoestende doortocht van orkaan Maria ligt ruim 80 procent van de mobieledata-infrastructuur in Puerto Rico nog steeds plat. De Amerikaanse internetgigant Google heeft nu toestemming gekregen om internetballonnen in te zetten om het gebruik van mobiele data er weer mogelijk te maken.

Het gaat om grote ballonnen die vanop 20 kilometer hoogte internet kunnen brengen naar afgelegen gebieden. Google ontwikkelde de ballonnen in het kader van het "Project Loon" dat in 2013 werd voorgesteld. En het internetbedrijf heeft nu van de Amerikaanse communicatiewaakhond de toelating gekregen om de ballonnen in te zetten boven Puerto Rico, het Amerikaanse territorium in de Caraïben dat zwaar werd getroffen door orkaan Maria.

Alphabet, het bedrijf boven Google, mag de komende 6 maanden 30 internetballonnen oplaten boven Puerto Rico en de Maagdeneilanden. De ballonnen moeten de tientallen omvergeknakte gsm-masten tijdelijk vervangen en zo mobiel telefoon- en internetverkeer mogelijk maken. Eerder dit jaar heeft Alphabet internetballonnen ingezet in Peru, toen dat land door zware overstromingen was getroffen.

Ook autobouwer Tesla wil Puerto Rico helpen. Het bedrijf van ondernemer Elon Musk voert gesprekken met de lokale overheden om batterijen en zonnepanelen van Tesla te installeren. Die moeten het eiland van noodstroom voorzien.

Meest gelezen