Nieuwe tool geeft uniek beeld op financiën van lokale besturen

Met een nieuwe tool op zijn website wil het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de Vlaming een "uniek beeld" geven op de financiën van de lokale besturen. Burgers kunnen er terecht om er de meest actuele financiële profielen van hun gemeente na te gaan.

De tool, die terug te vinden is op de ABB-site, werkt interactief. Geïnteresseerden kunnen, bijvoorbeeld, het profiel van de eigen gemeente vergelijken met een buurgemeente of de rest van Vlaanderen.

"De informatie is niet enkel interessant voor de betrokken overheden maar ook voor burgers, belangenverenigingen en financiële instellingen", zo reageert Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA), bevoegd voor Binnenlands Bestuur.

"Zo kom je op elk moment te weten hoe het zit met de belastingdruk in elke gemeente, hoeveel de financiële schulden bedragen of hoe de investeringen evolueren. Een erg nuttige tool waarin een schat aan informatie beschikbaar is. Mooi werk van ABB."

 

Meest gelezen