Sabbatjaar voor Groezrock

Er komt volgend jaar geen editie van Groezrock in Meerhout. Dat maakt de organisatie van het punk- en hardcorefestival bekend op haar Facebookpagina.

Groezrock eind april in Meerhout-Gestel in de provincie Antwerpen was al een kwart eeuw lang de officieuze opener van het festivalseizoen. Dat zal in 2018 niet zo zijn. Maar in 2019 staan de vrijwilligers weer paraat, belooft de organisatie. Zoals de naam doet vermoeden programmeert Groezrock vooral punkacts. Het tweedaagse festival lokte dit jaar 30.000 toeschouwers. Onder anderen de band Deftones stond op het podium. 

Groezrock draait vooral op vrijwilligers. En daar zit het probleem. Na 26 jaar inzet zijn velen aan een sabbatjaar of aan pensioen toe. Sommigen hebben ook de voeling met de punk- en hardcorescene verloren. Een jaar overslaan, lijkt de beste oplossing voor de organisatoren. Eind 2018 zou er wel een indoor-punkfestival komen en in april 2019 zal het echte Groezrock er dan weer staan.   

Er zal meer Groezrock zijn dan ooit!

Meest gelezen