Ster uit Downton Abbey: “Homo spelen is schadelijk voor Hollywoodcarrière”

De Britse acteur Rob James-Collier - ook bekend als de homoseksuele butler Thomas Barrow in "Downton Abbey - vreest dat zijn rol in de dramareeks zijn kansen op een carrière in Hollywood ernstig hebben geschaad. Dat vertelde hij aan de Daily Mirror.

Eerder gaf Rob James-Collier al toe dat hij het een jaar lang bijzonder moeilijk had om nieuw acteerwerk te vinden na het einde van Downton Abbey in 2015. Nu beweert de Britse acteur dat zijn vertolking van de ietwat wrede, homoseksuele butler Thomas Barrow daar voor iets tussen zit.

"Ik vermoed dat het publiek in de Verenigde Staten zich wel kan vinden in de typische Engelse heer en dame", vertelt hij. "Maar een neurotische, duistere, homoseksuele figuur als Thomas krijg je veel minder vlot verkocht aan de Amerikaanse kijker."

James-Collier onthulde ook dat hij regelmatig gelijkaardige rollen afwijst, "omdat hij nu iets helemaal anders wil doen". Nochtans had hij graag dezelfde successen geboekt als Lily James en Dan Stevens, zijn ex-collega's op de set van "Downton Abbey". Die slagen er wel in om grote Hollywoodprojecten in de wacht te slepen. "Ik word voortdurend getypecast", klaagt hij in de Daily Mirror. "Heel wat mensen in Hollywood zien me enkel als een homoseksuele acteur. Het zal nog wel even duren voor ik een heteroseksuele hoofdrol mag vertolken."

Meest gelezen