Wordt een tiener de nieuwe gouverneur van de Amerikaanse staat Kansas?

In de Amerikaanse staat Kansas zijn nu al vier tieners kandidaat voor het gouverneurschap. Gisteren gooide de 17-jarige Dominic Scavuzzo zich in de strijd.

In totaal nemen (tot nu toe) bijna 20 kandidaten deel aan de verkiezingen. Opvallend: vier van hen zijn tieners, scholieren van 16 en 17 jaar oud. Bij ons zou dat niet kunnen omdat ze nog minderjarig zijn, maar in Kansas zijn er geen basiseisen voor de kandidaten. Ze hoeven enkel zo'n 2.000 euro te betalen.

De 17-jarige Republikein Dominic Scavuzzo is de laatste tiener die zich in de strijd gooit. "Dit laat zien dat de jeugd van Kansas wel degelijk betrokken is."

Nemen de jonge kandidaten zich au sérieux? Naar eigen zeggen alvast wel. "Iedereen zegt dat we dit alleen doen om aandacht te krijgen, maar wij zijn serieus. Wij willen winnen", zegt Ethan Randleas, een 17-jarige Republikein die zich eerder al kandidaat had gesteld.

Over hun inhoudelijke programma is nog niet veel bekend. De 17-jarige Republikeinse kandidaat Tyler Ruzich zegt alvast in te zetten op solide overheidsfinanciën, waardoor genoeg geld beschikbaar blijft voor gezondheidszorg en onderwijs.

Meest gelezen