Videospeler inladen...

Zuiden van de VS maakt zich klaar voor de komst van orkaan Nate

De Amerikaanse staten Louisian, Mississippi en Alabama bereiden zich voor op de komst van de orkaan Nate. Die gaat de volgende uren aan land. De Amerikaanse boorplatforms in de Golf van Mexico zijn intussen grotendeels stilgelegd en ontruimd.

Verwacht wordt dat Nate bij de monding van de rivier Mississippi aan land zal gaan als een orkaan van niveau 2, met rukwinden tot 170 kilometer per uur. In New Orleans en in zes zuidelijke districten van Mississippi is de noodtoestand uitgeroepen. Luchthavens worden gesloten.

De autoriteiten manen de inwoners aan hun voorzorgen te nemen en een deel van de kustbewoners is geëvacueerd. Sommige laagliggende straten van een eiland voor de kust zijn al overstroomd. In New Orleans krijgt iedereen de raad om binnen te blijven en genoeg voedsel in te slaan. Net zoals in de supermarkten, is het ook aan de tankstations erg druk.

In de Golf van Mexico is ruim 90 procent van de boortplatforms stilgelegd. De helft van de werknemers is geëvacueerd. Bij de doortocht van orkaan Harvey enkele weken geleden bleef de olie-industrie redelijk gespaard.  

AP2011

Meest gelezen