"Demir gooit de handdoek in de ring, terwijl bijna 1 op de 5 kinderen in armoede opgroeit"

SP.A en Groen reageren als door een wesp gestoken op de uitspraken van staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) dat de laagste uitkeringen deze legislatuur niet meer boven de Europese armoededrempel zullen worden getild.

"Ik heb in februari mijn eed afgelegd. Als je dan ziet hoe groot het traject is om tot die Europese armoedegrens te komen, dan heb ik gezegd dat ik mijn best ga doen. Maar laat ons ook eerlijk zijn en de mensen geen blaasjes wijsmaken. Op die 2,5 jaar gaat dit niet lukken", zei Zuhal Demir in "De zevende dag". 

  "Deze regering is onder impuls van N-VA een contract van 15 miljard aan het voorbereiden voor gevechtsvliegtuigen. En dan dit? ", vraagt SP.A-voorzitter John Crombez zich af.

SP.A-Kamerlid Monica De Coninck wijst erop dat ook de prijzen voor energie stijgen, dat de huurwaarborg is opgetrokken en dat de gezondheidsfacturen omhoog gaan. "Deze regering wil de mensen responsabiliseren, maar dan moet men hen de middelen in handen geven om hun verantwoordelijkheid te nemen", zegt ze.     

Maar heeft de SP.A destijds ook niet gefaald de uitkeringen boven de armoededrempel te tillen?  "Wij hebben wel de algemene dienstverlening in stand gehouden", verdedigt De Coninck zich.

"De regering toont haar ware gelaat: een regering voor zij die het al goed hebben"

 "Demir gooit de handdoek in de ring, terwijl bijna 1 op de 5 kinderen in armoede opgroeit. Dit is een welvaartsstaat onwaardig", reageert Groen-Kamerlid Evita Willaert. Ze roept de regering op om het roer om te gooien en de belofte toch te houden.

"N-VA, Open VLD en CD&V verwijzen te pas en te onpas naar de gunstige economische cijfers, maar slagen er niet in een positief verhaal te schrijven voor alle landgenoten. In een klas van 20 leerlingen groeien er 4 op in armoede. Dat is een regelrechte schande. Eens te meer toont deze regering haar ware gelaat: een regering voor zij die het al goed hebben."  

Meest gelezen