Geens: "Het zou goed zijn mocht er een regering-Michel II komen"

Voor CD&V-minister van Justitie Koen Geens mag Charles Michel (MR) er in 2019 gerust een termijn als premier bij doen. Dat zei hij in "C'est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVI.

Volgende week start officieel het nieuwe politieke jaar op het federale niveau. De regering-Michel heeft er al drie jaar opzitten, de verkiezingen van 2019 komen stilaan dichterbij.

Heeft Koen Geens ambities in de richting van de Wetstraat 16? Het is een vraag die zich kan opdringen nu huidig CD&V-vicepremier Kris Peeters de kaart trekt van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Antwerpen.

Nee, zo blijkt. Als het van Geens afhangt, dan doet de Franstalige liberaal en huidig eerste minister Charles Michel er nog een termijn bij. "Ik denk dat het een hele goede premier is. Ik werk enorm graag met hem. En volgens mij zou het erg goed zijn dat er een regering-Michel II komt", aldus de CD&V-minister van Justitie.

Meest gelezen