Kaia Gerber: "Mijn moeder is altijd zo lief. Ik ben toch wat rebelser"

Begin september werd ze 16, nog maar 16, maar het was de start van een helse en opwindende periode voor Kaia Gerber, de nieuwste sensatie in de modewereld. Vol overtuiging bewandelde ze achtereenvolgens de catwalks tijdens de modeweken van New York, Londen, Milaan en Parijs. De topdesigners, van Calvin Klein en Versace tot Yves Saint Laurent en Burberry, staan in de rij om hun nieuwste creaties via haar lichaam te showen. De genen heeft ze alvast van de beste. Kaia Gerber is immers de dochter van topmodel Cindy Crawford, intussen 51.

Kaia Gerber: "Mijn moeder heeft me vooral geleerd dat schoonheid natuurlijk moet zijn. En dat minder meer is.  Zij leeft erg eenvoudig, gedraagt zich niet als een diva en wil niet beter dan een ander zijn. Zij heeft me geleerd zo normaal mogelijk door het leven te stappen. Ze is erg 'down to earth' en praat met echt iedereen. Daarom heb ik haar ook zo graag." (Allure, mei 2017)

"Mijn moeder en ik hebben exact dezelfde maniertjes, op het vlak van praten en van onze bewegingen. We gesticuleren opvallend met onze handen als we praten bijvoorbeeld. Waarop anderen reageren met: "Ik dacht dat ik je moeder bezig zag, toen je dat uitlegde." Mijn moeder en ik hebben blijkbaar dezelfde tics doorheen de jaren opgepikt." (Allure

"Uiteindelijk komt het erop neer te zijn zoals je zelf bent en niet te veel bezig te zijn met wat anderen van je denken. Want tegenwoordig probeert men je met allerlei verschillende argumenten te overdonderen. Toch is het belangrijk jezelf niet te verloochenen en te veranderen in iemand die je niet wil zijn." (Vogue, juli 2017)

"Ik ben iets rebelser dan mijn moeder. Zij is altijd lief en bezorgd. Ik heb scherpere kantjes, wellicht geërfd van mijn vader. Als ik ergens zin in heb, dan probeer ik er ook voor te gaan. Het is zeker niet de bedoeling om een kopie te zijn van wie dan ook." (Allure)

"Mijn lievelingskleren zijn een jeansbroek, een naveltruitje en sneakers van Nike. En water drink ik het liefst, waar ik ook ben. Als ik dan toch een 'guilty pleasure' moet noemen, dan is het dat ik een hele dag lang Netflix kan kijken." (Vogue, april 2016)

"Het is zo belangrijk voor mij om een rolmodel voor andere jonge meisjes te zijn. Iemand waarop hun moeder fier zou zijn. Mensen worden overspoeld door dit en dat, waardoor het moeilijk is te weten wat nog echt is en wat niet. Daarom neem ik mijn sociale media erg serieus. De boodschap die ik de wereld instuur moet er staan." (Teen Vogue, augustus 2017)

"Ik voel me zo geprivilegieerd dat ik zo vroeg in mijn carrière met zulke ongelooflijke mensen kan samenwerken. En ik hoop dat dit nog maar het begin is. Dat ik op de ingeslagen weg kan verder werken en kan blijven samenwerken met deze wonderbaarlijke mensen." (Vogue)

"Wat de toekomst brengt? Ik weet het niet. Ik mag al erg blij zijn met alle kansen die ik tot hiertoe gekregen heb. Ik weet niet eens wat me binnen 10 dagen te wachten staat. Laat staan binnen 10 jaar." (Vogue)

Meest gelezen