Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Schutter in Las Vegas liet gedetailleerde berekeningen achter in zijn kamer

Het onderzoek naar de bloedige schietpartij in de Amerikaanse stad Las Vegas eerder deze week schiet in een schildpadtempo op. Veel aandacht gaat nu naar een reeks berekeningen en getallen die de schutter in zijn hotelkamer heeft achtergelaten.

De politie bleek erg geïnteresseerd in een handgeschreven bericht op papier dat werd aangetroffen in de kamer van waaruit Stephen Paddock het vuur had geopend op een muziekconcert buiten.

Dat bevatte vooral cijfers, maar uit onderzoek blijkt dat het gaat om berekeningen over de afstand en het traject tot de festivalgangers. Het gaat dus eerder op praktische wiskundige berekeningen om zo veel mogelijk mensen te doden vanuit zijn raam op de 32e verdieping van het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas.

De berekeningen zouden dus geen informatie over de motieven van de schutter bevatten en wat dat betreft, tasten de onderzoekers nog altijd in het duister. Er is geen enkele aanwijzing die Paddock verbindt met moslimterreurgroepen zoals IS, die nochtans de aanslag heeft opgeëist.

Wel is zeker dat Paddock in zijn kamer alleen al meer dan twintig vuurwapens had en in totaal zelfs meer dan veertig wapens gekocht had. Dat hij ook explosieven in zijn auto had, zou er kunnen op wijzen dat hij nog meer aanslagen wilde plegen.

Het gaat om de meest moorddadige schietpartij ooit in de VS en dagen later is er nog altijd geen enkele aanwijzing waarom de schutter zo gehandeld heeft.

 

Meest gelezen