Videospeler inladen...

Staatssecretaris Demir: "Regering zal Europese armoedegrens niet halen"

De federale regering zal er niet in slagen om tegen het einde van deze legislatuur de doelstelling te halen om de Belgische armoedegrens op te trekken tot het Europese niveau. Nochtans stond in het regeerakkoord dat de leeflonen tegen 2019 zouden stijgen tot de Europese armoedegrens. Dat zei staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) in "De zevende dag".

Bij het begin van de regering-Michel hadden de coalitiepartners zich geëngageerd om het leefloon tegen het einde van de legislatuur tot op het Europese niveau te brengen. De voorbije maanden hadden enkele armoede-organisaties en de oppositie de regering al opgeroepen om het leefloon te verhogen tot de Europese armoedegrens.

Zuhal Demir, de bevoegde staatssecretaris, benadrukte dat de huidige regering de laagste uitkeringen met 9% heeft doen stijgen. Maar Demir erkende dat de huidige regering er niet in zal slagen om het Europese niveau tegen 2019 te halen. "Ik ben daar altijd heel realistisch in geweest en ik heb daar ook veel kritiek op gekregen vanuit de oppositie", zei Demir in "De zevende dag"

."Ik heb in februari mijn eed afgelegd. Als je dan ziet hoe groot het traject is om tot die Europese armoedegrens te komen, dan heb ik gezegd dat ik mijn best ga doen. Maar laat ons ook eerlijk zijn en de mensen geen blaaskes wijsmaken. Op die 2,5 jaar gaat dit niet lukken", aldus Demir.

Meest gelezen