AFP or licensors

Asterix en Obelix reizen door Italië in nieuwe album

In Parijs is "Astérix et la transitalique" voorgesteld, het 37e album in de gelijknamige stripreeks. Deze keer maken Asterix en Obelix een rondreis door Italië.

Fans van Asterix kunnen 19 oktober in hun agenda aanstippen: die dag verschijnt "Astérix et la transitalique" ("Asterix en de race door de laars"), het 37e album in de stripreeks Asterix. Vandaag is het in Parijs aan de pers voorgesteld.

In "Astérix et la transitalique" nemen Asterix en Obelix deel aan een wagenren die hen op tal van plekken in Italië brengt. Daarbij ontmoeten ze verschillende andere "nationaliteiten" die aan de wedstrijd deelnemen, zoals Bretoenen, Gothen, Picten en Feniciërs.

De tekeningen zijn van de hand van Didier Conrad. Jean-Yves Ferri schreef het scenario. Eerder maakten ze samen de albums "Astérix chez les Pictes" ("Asterix bij de Picten") en "Le papyrus de César" ("De papyrus van Caesar").

Albert Uderzo

Volgens Ferri zijn Asterix en Obelix behalve hun trip naar Rome nog nooit in Italië geweest. De keuze voor dit land als decor van het nieuwe album ziet hij als een eerbetoon aan Albert Uderzo, de oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks. Zijn familie is afkomstig van een dorp vlak bij Venetië.

Zelf was Uderzo niet aanwezig bij de voorstelling van "Astérix et la transitalique" want hij sukkelt met zijn gezondheid. Via een videoboodschap heeft hij Ferri en Conrad wel gefeliciteerd.

Meest gelezen