Awel zet jongeren aan de toetsen bij het forum

De jongerenhulplijn Awel zet vanaf vandaag jongeren in als moderator op het forum. 18 scholieren tussen 15 en 18 jaar kregen een speciale opleiding om berichten van leeftijdsgenoten te beantwoorden. Awel merkte dat er nood was aan jonge moderatoren.

Jongeren kunnen Awel bereiken op 4 manieren. Ze kunnen telefoneren, mailen en chatten, en ook berichten posten op een forum. Tot nu toe kregen ze altijd antwoord van een volwassen vrijwilliger. Maar op het forum komt daar vandaag verandering in.

"Op ons forum merkten we dat jongeren heel veel hebben aan reacties van andere jongeren," zegt Sybille Declercq van Awel. "Ook uit ons onderzoek rond echtscheidingen bleek dat jongeren echt nood hebben aan dat  contact met leeftijdsgenoten en lotgenoten.  Daarom hebben we beslist om nu ook jongeren in te zetten als moderator op ons forum. We willen met dit project aantonen dat we geloven in de kracht van jongeren."

Goed opgeleid en begeleid

De nieuwe moderatoren op het Awel-forum zijn piepjong, 15 tot 18 jaar. Ze hebben een stevige opleiding gekregen, want hun werk zal niet altijd makkelijk zijn: "Ze hebben een opleiding gehad rond een aantal thema's die vaak opduiken op het forum, en rond schrijftechnieken. En ook een training over omgaan met je eigen grenzen, want er verschijnen wel eens zware berichten op ons forum."

Vanaf vandaag worden een aantal thema's op het Awel-forum opgevolgd door de jonge vrijwilligers. Het is de bedoeling dat tegen volgende zomer het hele forum door jongeren gemodereerd wordt. Bij de mail, de telefoon en de chat van Awel blijven voorlopig alleen volwassen vrijwilligers werken.

 

 

Meest gelezen