JESSICA GOW

Belg Ronnie Leten voorgedragen als voorzitter Ericsson

De Belg Ronnie Leten, jarenlang topman van de Zweedse industriereus Atlas Copco, ruilt volgend jaar de voorzittersstoel van de Zweedse huishoudelektrogroep Electrolux in voor die van de Zweedse fabrikant van telecomtechnologie Ericcson.

De 60-jarige Leten wordt door het nominatiecomité van Ericsson naar voren geschoven als nieuwe bestuursvoorzitter, in opvolging van Leif Johansson. "Het nominatiecomité gelooft dat Ronnie Leten de juiste persoon is om voorzitter te worden van Ericsson. Hij heeft ervaring en competenties die het bedrijf ten goede zullen komen", zo staat in een persbericht. Zijn nominatie komt op de tafel van de jaarlijkse algemene vergadering in 2018.

Ronnie Leten nam in april afscheid als CEO en voorzitter van Atlas Copco. Hij stond acht jaar lang aan het hoofd van de multinational. De Belg is er sinds 2014 voorzitter van Electrolux. Die functie zal hij volgend jaar opgeven. "Ronnie Leten heeft het nominatiecomité van Electrolux op de hoogte gebracht dat hij ontslag zal nemen als bestuurslid en -voorzitter vanaf de algemene vergadering van 5 april 2018", zo staat in een persbericht van de huishoudelektrogroep.

Meest gelezen