Catherine De Bolle grote kanshebber om Europol-baas te worden

Catherine De Bolle, de huidige commissaris-generaal van de federale politie, is de meest geschikte kandidaat om de nieuwe directeur van Europol te worden. Dat heeft een jury unaniem beslist na een aantal proeven. De federale politie geeft geen commentaar. 

Slechts 3 kandidaten waren geslaagd voor het examen van de Europese politieorganisatie Europol. Dat betekent dat er op dit moment nog 3 kandidaten zijn die kans maken om directeur te worden van Europol. Volgens de jury is de huidige topvrouw van de Belgische federale politie, Catherine De Bolle, de meest geschikte kandidaat uit die top 3. Zij staat op nummer 1. Op nummer 2 staat een man uit Tsjechië, op nummer 3 een Nederlander. Zij zijn momenteel beiden adjunct-directeur bij Europol. 

De door de jury opgestelde top 3 is echter slechts indicatief. De definitieve beslissing valt begin december. De Europese ministers van Binnenlandse Zaken kiezen dan samen wie Europol zal leiden. 

Het mandaat van de huidige Europol-directeur, de Brit Rob Wainwright, loopt af in januari 2018.

Meest gelezen