Franse acteur Jean Rochefort is overleden

De Franse acteur en komiek Jean Rochefort is overleden. Hij werd 87 jaar. Rochefort is een van de meest gevierde acteurs uit de Franse cinema. Hij brak in de jaren 60 door met films als "Cartouche" en "L'Héritier". Heel kenmerkend waren zijn opvallende snor en diepe stem.  

Rochefort overleed in de nacht van zondag op maandag. Hij was sinds augustus al opgenomen in een ziekenhuis in Parijs. Rochefort speelde in 150 films, maar maakte eerst naam in het theater. Pas in de jaren 60 brak hij door met films als "Cartouche" en "L'Héritier".

Rouchefort won tijdens zijn lange carrière drie Césars: voor "Que la fête commence" (1976), "Le crabe-tambour" (1978) en in 1999 een ere-César voor zijn hele carrière.

Rochefort was ook gecast als het titelpersonage in "The man who killed Don Quichote", van Monty Python-regisseur Terry Gilliam, maar na 19 jaar van mislukte opnames werd hij uiteindelijk vervangen.  

Meest gelezen