VRT

Forse vertragingen vanuit en naar Brussel door geblokkeerde treinen

Het treinverkeer vanuit en naar Brussel heeft vanochtend veel vertraging opgelopen door twee geblokkeerde treinen. 

Op de lijn Brussel- Gent raakte een trein defect toen hij Brussel buiten reed. Tussen Mechelen en Brussel waren er forse vertragingen door een stilstaande trein in Vilvoorde. 

De grootste problemen waren er op de lijn Brussel-Gent.  Daar was net op de splitsing van de oude en de nieuwe treinverbinding naar Gent een trein stilgevallen.

Achter de defecte trein stonden nog eens twee treinen vast, met in totaal enkele honderden reizigers aan boord. Die zijn kunnen terugkeren naar het station Brussel Zuid, om over te stappen op andere treinen. Door het incident was er 1 spoor tussen Brussel en Gent buiten gebruik. Er waren vertragingen tot 20 minuten.  

Een andere lijn waarop de reizigers, daags voor de zogenoemde "reactiedag" al problemen ondervonden was die tussen Mechelen en Brussel. Door een defectie trein in Vilvoorde, liepen heel wat treinen vanuit Mechelen vertraging op. Gemiddeld reden de treinen een half uur trager dan het boekje. Eén trein had ruim een uur vertraging.

Meest gelezen