Foutje: Amsterdam op cover van Vlaamse brochure

Op de cover van "Vlaanderen in cijfers 17", een jaarlijkse brochure van de Vlaamse overheid staat geen foto van Vlaanderen, maar een foto van de Runstraat in Amsterdam. 

Geen foto van Vlaanderen dus, hoewel de cijfers daar wel over gaan. Dat meldt VTM NIEUWS. De verantwoordelijke van de brochure was zelf niet op de hoogte van de fout. 

"We hebben een keuze gemaakt tussen verschillende foto's die we van een lay-outbedrijf gekregen hebben. We hebben dan gekozen voor deze foto, omdat het een levendig beeld is dat ook diversiteit uitstraalt. We hadden niet door dat het om een foto van Amsterdam ging", zegt de verantwoordelijke aan VRT NWS.

In de brochure staan cijfergegevens verzameld over verschillende thema’s zoals mobiliteit, energie en milieu. De studiedienst van de Vlaamse regering geeft de brochure samen uit met de ‘Vlaamse Regionale Indicatoren’, een overzicht van gegevens die een beeld geven van Vlaanderen op vlak van onder meer welvaart, omgeving, cultuur en vrije tijd.

Meest gelezen