Greenpeace

Greenpeace verandert Schumanplein in enorme zon

Actievoerders van milieu-organisatie Greenpeace hebben vanmorgen het Schumanplein in Brussel veranderd in een enorme zon. Ze verfden het plein en de aanpalende straten geel, met een afbreekbare verf. Met die reusachtige zon vroeg Greenpeace aandacht voor hernieuwbare energie.

De actievoerders ontrolden ook een spandoek om te vragen dat Europa helemaal voor hernieuwbare energie zou gaan, en afstapt van vervuilende brandstoffen zoals steenkool.

“Europa heeft een enorm potentieel aan hernieuwbare energie. Burgers, coöperaties en bedrijven staan te springen om deel te nemen aan de energierevolutie en stroom te produceren op basis van wind, water en zon. Hoog tijd dat de EU het energiesysteem loswrikt uit de handen van enkele grote spelers - die blijven investeren in vuile brandstoffen zoals steenkool - en de controle teruggeeft aan de mensen”, zegt Joeri Thijs, de woordvoerder van Greenpeace België.  

Door de actie was er even verkeershinder rond het Schumanplein. De gele verf werd uiteindelijk op vraag van de politie verwijderd. 

Meest gelezen