JVK

Grondverzakking in Heule doet voetpad verdwijnen

In Heule heeft zich vanmorgen een grondverzakking voorgedaan op het kruispunt van de R8 met de Steenstraat. Oorzaak is een lek in de waterleiding.  

Wanneer het lek precies is ontstaan, is niet duidelijk. Feit is wel dat behoorlijk wat van de ondergrond is weggespoeld. Over een lengte van een meter of vier verdween het voetpad in de dieperik, een deel van een voortuin onderging hetzelfde lot.

Onder het asfalt van de weg spoelde ook behoorlijk wat aarde weg. De Watergroep sloot de hoofdkraan af zodat er niet nog meer schade wordt veroorzaakt. Daardoor moeten in de buurt de bewoners van een twintigtal huizen het zonder water stellen. Gehoopt wordt, dat het lek in de loop van de dag hersteld kan worden. Daarvoor moet wel het asfalt worden opengebroken.  

JVK

Meest gelezen