Xinhua/Avalon.red. All rights reserved.

Mexicanen boos door foute pizza El Chapo van Pizza Hut

El Chapo. Voor de gemiddelde Mexicaan staat deze naam synoniem voor jarenlange drugsoorlog en duizenden doden. Maar Pizza Hut België vond er niet beter op om de naam te gebruiken voor hun pikante pizza. Resultaat: boze twitteraars en een nieuwe naam voor pizza El Chapo. Dat meldt de website van RTBF.  

Joaquín Guzmán Loera, of El Chapo, stond jarenlang aan het hoofd een van de grootste drugskartels in Mexico. De drugsbaron werd in 2009 zelfs opgenomen in de lijst van Forbes met een geschat fortuin van 1 miljard dollar. El Chapo heeft tienduizenden doden op zijn geweten in Mexico en daarbuiten.

In 2016 werd hij door de Mexicaanse politie, die de hulp kreeg van de Amerikaanse autoriteiten, voor de derde keer opgepakt.  Na zijn arrestatie werd hij een jaar later uitgeleverd naar de VS waar hij een jarenlange gevangenisstraf uitzit.

Gepeperde pizza

U kan zich de vraag stellen waarom Pizza Hut België voor El Chapo kiest. Vermoedelijk dacht men dat zo'n figuur ideaal zou zijn om de gepeperde pizza extra in de aandacht te brengen. Maar helaas hebben ze geen rekening gehouden met het leed dat deze drugsbaron in Mexico heeft veroorzaakt. Pittig detail: Pizza Hut België is de enige franchise ter wereld die deze naam heeft gebruikt.  

Hoewel de pizza sinds begin september verkocht werd in ons land, begon twitterend Mexico zich pas twee weken later te roeren. En de reacties waren niet min.  

El Chapo wordt Mexicana

De reacties op Twitter, en ook de negatieve reclame rond pizza El Chapo, hebben Pizza Hut Belgë van gedachten doen veranderen.  De pizza El Chapo moest noodgedwongen van naam veranderen en werd pizza Mexicana. Klein detail: Pizza Hut zit nog altijd met flyers en posters van de pizza El Chapo.

Maar geen probleem. De pizza staat maar tot 16 oktober op het menu. Nadien is het gedaan met de Mexicana.

Meest gelezen