Reiziger kan niet rechtzetten wat regering verzuimt te doen: ACOD vergist zich dan ook van vijand

We hebben begrip voor de frustratie van de ACOD, maar de reiziger kan niet rechtzetten wat de regering verzuimt te doen. Of waarom TreinTramBus de staking, die vooral ook het openbaar vervoer treft, betreurt.

opinie
Opinie
Aansturen van de 'opinie' teaser o.a. op de home pagina en 'opinie' weergave op een detail artikel. Deze tag zorgt er ook voor het automatisch aanvullen van de 'opinie' overzichtspagina

TreinTramBus is helemaal niet gelukkig met de actie van de ACOD, deze staking schiet haar doel voorbij, want de gemiddelde pendelaar ondergaat zo'n dag als een regenbui in de herfst, het schijnt er nu eenmaal bij te horen.

Voor de onregelmatie gebruikers of niet-gebruikers is de staking niet bevorderlijk voor het imago van het openbaar vervoer. 

Kapot besparen

Tegelijk hebben we enig begrip voor hun frustratie. Het enige wat deze regering al drie jaar lang tegen de overheidsdiensten zegt is: bespaar, want jullie zijn te duur.

Maar een beheerscontract, investeringsplan of langetermijnvisie voor de NMBS ontbreekt. Na drie jaar nog steeds.

Helaas kan de reiziger niet rechtzetten wat de politiek verzuimt te doen.

Je zou van minder de moed verliezen. Helaas kan de reiziger niet rechtzetten wat de politiek verzuimt te doen en vergist de ACOD zich natuurlijk van vijand. 

 Het ACOD vergist zich natuurlijk van vijand. 

Bij De Lijn is de situatie identiek: de Vlaamse Regering heeft het alleen over kostendekking en toont geen enkele ambitie, Open VLD saboteert bij monde van minister Maggie De Block een mogelijke besparing op de RSZ-bijdragen van 18 miljoen/jaar die het verschil kan maken tussen een beetje ademruimte of nog verder de zaak kapot bezuinigen. 

Eigen boezem

De andere bevoegde mininsters Bellot (MR) en Weyts (N-VA), én de Vlaamse regering,  zullen het straks allemaal weer sneu vinden voor de reiziger, maar zij mogen ook wel eens in eigen boezem kijken.

En zich afvragen wat ze voor de reiziger kunnen doen. 

--

VRT Nieuws wil op vrtnws.be een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.

Meest gelezen