Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Minister van Milieu: "Regering-Trump gaat klimaatwetgeving Obama intrekken"

De Amerikaanse regering gaat zoals verwacht de wetgeving van de voormalige president Obama over het klimaat intrekken. Dat heeft de minister van Milieu, Scott Pruitt, gezegd.  

"Morgen ga ik een wetsvoorstel tekenen dat het zogenaamde Clean Powers Plan van de vorige regering afschaft", zei Pruitt in een toespraak in Kentucky bij een toeleverancier van de steenkoolindustrie. Het CPP was bedoeld om over te stappen op duurzame energie en legt thermische centrales die fossiele energie gebruiken beperkingen van de CO2-uitstoot op.

Maar de wetgeving was geblokkeerd omdat een 30-tal - vooral Republikeinse - staten en de steenkoolindustrie er klacht tegen hadden ingediend. Zonder afschaffing van het CCP zouden een heel reeks steenkoolcentrales dicht moeten, zeker de oudste en meest vervuilende.  

President Trump gelooft niet in de klimaatverandering en heeft beloofd de steenkoolindustrie een nieuwe boost te geven om meer banen in de sector te redden. Ruitt zei bij zijn aankondiging dan ook dat de "oorlog tegen steenkool" voorbij is.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen