Verdachte aangehouden in zaak van verdwenen Nederlandse jonge vrouw

In Nederland is een 27-jarige zedendelinquent aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber, een jonge vrouw die op 29 september verdween en waar sindsdien met man en macht naar gezocht wordt.

Faber was vertrokken voor een lange fietstocht, maar na het sturen van een selfie naar haar vriend werd er niets meer van haar gehoord. Met behulp van de gegevens van haar smartphone kon de route die ze genomen had bepaald worden en vlakbij de vijver in een park werden haar vermoedelijke fiets en haar jas gevonden. Maar van de vrouw zelf was geen spoor.

De politie heeft nu een 27-jarige zedendeliquent die in een psychiatrisch ziekenhuis in de buurt werd behandeld opgepakt. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. Hij was bezig aan zijn terugkeer in de maatschappij.

Het is nog niet duidelijk wat de man precies te maken heeft met de vermissing. "Naast het verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door", zegt de politie in een mededeling.

Meest gelezen