Geen eensgezindheid over verkeersvrije centra bij Vlamingen

Twee op de drie Vlamingen zouden liever geen autovrij centrum hebben in hun eigen stad of gemeente. Dat blijkt uit een peiling van het programma De Stemming op Radio 1, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar.

Twee op de drie Vlamingen zijn geen voorstander van een autovrij centrum in de eigen stad of gemeenten. Maar er zijn wel verschillen.

In steden met meer dan 100.000 inwoners is 60 procent net voor.
In middelgrote steden daalt het aantal voorstanders tot 40 procent.
In kleine gemeenten daalt het zelfs tot 20 procent.

Autovrij of niet, het debat heeft ook altijd te maken met de vraag hoe je handelskernen leefbaar houdt.

Hajo Beeckman, VRT verkeersredactie

"Autovrij of niet, het debat heeft ook altijd te maken met de vraag hoe je handelskernen leefbaar houdt, zegt Hajo Beeckman van de verkeersredactie van de VRT. “En net bereikbaarheid en aangepaste parkeermogelijkheden zijn daarin de allerbelangrijkste strategie. Dat blijkt uit een ander onderzoek van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG)”.

Meest gelezen