Nicolas Maeterlinck

Medische kosten van politie die slachtoffer van zware agressie wordt, volledig terugbetaald vanaf volgend jaar

Agenten die zwaargewond raken tijdens hun dienst zullen vanaf volgend jaar niet meer zelf moeten opdraaien voor hun medische kosten. Nu dekt de verzekering soms maar een klein deel van die kosten. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gaat dat veranderen: politiemensen moeten volledig schadeloos gesteld worden. 

"Iemand die zijn leven riskeert voor de samenleving mag geen tweede keer slachtoffer worden", vindt Jambon. Om dat te vermijden heeft de minister in overleg met de politievakbonden een wetsvoorstel op tafel gelegd, dat moet garanderen dat álle kosten als gevolg van zware agressie tegenover politiemensen tijdens hun dienst, volledig worden (terug)betaald.  

"Er zijn schrijnende voorbeelden van mensen van wie de verzekering niet toereikend is om alle kosten te dragen en die dus bovenop de letsels van hun beroep een hoop financiële miserie hebben", zegt minister Jambon aan VRT NWS, "omdat de zware medische kosten niet volledig door hun verzekering gedragen worden", aldus nog de minister.

Het wetsontwerp is bijna klaar en de minister wil dat de maatregel tegen begin volgend jaar van kracht zal zijn.

Meest gelezen