Britse defensieconcern BAE Systems schrapt bijna 2.000 banen

Het Britse defensieconcern BAE Systems schrapt bijna 2.000 banen. Het bedrijf gaat het productietempo van onder meer het gevechtsvliegtuig Eurofighter Typhoon vertragen, omdat er minder vraag naar het toestel is. Ook de snelheid waarmee Hawk-jets worden geleverd gaat omlaag. 

De Britse multinational, die onder meer de Eurofighter Typhoon en de Britse nucleaire onderzeeërs produceert, heeft bekendgemaakt dat er 1.400 banen geschrapt zullen worden in de militaire, luchtvaart- en informatiebranche, samen met nog eens 375 jobs in de maritieme sector. Ook bij de toegepaste inlichtingendiensten gaan 150 banen verloren.

De sanering is een flinke tik voor de Britse productiesector. Het is ook de eerste opvallende ingreep van topman Charles Woodburn, die sinds juli aan het roer van het bedrijf staat.     

Bij BAE werken wereldwijd meer dan 83.000 mensen, van wie bijna 35.000 in het Verenigd Koninkrijk.

Eurofighter Typhoon
AFP or licensors

Meest gelezen