Koning Boudewijnstadion bereiken, wordt een probleem vanavond

Door de stakingsacties zullen er minder trams en metro's rijden. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft de belangrijke metrolijn 6 moeten schrappen. Normaal wordt die bij voetbalwedstrijden in het Koning Boudewijnstadion nog uitgebreid met extra stellen. En tramlijn 6 wordt beperkt tot het voorlaatste station voor het stadion. Er zal dus beduidend minder capaciteit zijn voor wie tram of metro wil nemen. 

Met de auto komen, is niet echt een alternatief. De stakingsactie veroorzaakt extra drukte op de wegen, en er zijn ook werkzaamheden in de buurt van de Heizelsite. Er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De Voetbalbond raadt af om met de auto naar het stadion te komen. Carpoolen kan het leed wel een beetje verzachten.

Wie in de buurt woont, komt het beste met de fiets. Voor fietsers zijn faciliteiten voorzien.

En om het allemaal nog wat moeilijker te maken, zijn er op de Heizel naast de voetbalwedstrijd België-Cyprus ook een concert in Paleis 12 en een voorstelling van Cirque du Soleil.

Meest gelezen