Google Streetview

Man  aangehouden die materiaal geleverd zou hebben voor bommen 22 maart

In Brussel is een man aangehouden als mededader in het onderzoek naar de aanslagen in ons land. Het gaat om de verkoper van een doe-het-zelf-zaak. Hij zou materiaal verkocht hebben aan de terroristen van Zaventem en Maalbeek die er bommen mee maakten.  

De politie pakte gisteren vier mensen op, tijdens elf huiszoekingen in het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart. De huiszoekingen vonden plaats in Jette, Schaarbeek, Anderlecht en Brussel. De politie viel onder meer binnen in een doe-het-zelf-zaak op de Stalingradlaan in Brussel. Daar werd een verkoper opgepakt. Hij is nu ook aangehouden. De man is onder meer in verdenking gesteld van mededaderschap van de aanslagen. Hij zou materiaal verkocht hebben aan de terroristen van Zaventem en Maalbeek, die er bommen mee maakte. 

Tijdens de huiszoekingen werden verschillende zaken in beslag genomen. De politie gaat wat in beslag is genomen vergelijken met de stoffen die zijn teruggevonden in het safehouse in de Max Roosstraat in Schaarbeek. Dat is het appartement van waaruit drie terroristen vertrokken naar de luchthaven op 22 maart 2016: Mohamed Abrini, Najim Laachraoui en Ibrahim El Bakraoui.

Meest gelezen