AFP or licensors

Lufthansa sluit akkoord over loon en pensioen van piloten

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een akkoord gesloten over onder meer loon en pensioenen met de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). Daarmee is een einde gekomen aan jarenlange discussies waarbij de piloten meer dan eens het werk neerlegden om hun eisen kracht bij te zetten.

De afspraken gelden voor een periode van vijf jaar. De piloten krijgen een fikse loonsverhoging, maar er komen ook aanzienlijke besparingen op de kosten van het vliegend personeel, onder meer dankzij een geleidelijke verhoging van de leeftijd waarop piloten met vervroegd pensioen gaan. 

Daartegenover staan volgens het bedrijf groeiperspectieven waarvan de piloten uiteindelijk zelf ook kunnen profiteren. Er komen tussen nu en 2022 honderden banen bij en dat betekent dat honderden piloten die nu al in dienst zijn in aanmerking komen voor promotie.

Meest gelezen