Een potje verbaal modderworstelen: Melania én Ivana Trump eisen titel van "first lady" op 

Ivana Trump en Melania Trump hebben openlijk ruzie. De ex-vrouw en huidige vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump zijn het blijkbaar niet eens over wie de enige echte "first lady" is. "Au fond ben ik de eerste vrouw van Trump, ik ben de first lady", stelt Ivana onomwonden. Melania bijt alvast van zich af (of wat had u gedacht).

De 68-jarige flamboyante Ivana heeft altijd een mening en deze keer laat ze haar licht schijnen over de titel van first lady, de benaming voor de echtgenoot van de president. Ze vindt dat die titel haar toebehoort. Dat zegt ze in de tv-show "Good Morning America" op ABC waar ze haar nieuwe boek kwam promoten. Ivana was van 1977 tot 1992 getrouwd met Donald Trump. Ze was zijn eerste vrouw. Samen hebben ze drie kinderen: Donald Jr., Ivanka en Eric.

Om er nog een schepje bovenop te doen vertelt Ivana nog dat ze een "directe telefoonlijn" heeft met het Witte Huis, maar er geen gebruik van maakt omdat "Melania daar is". "Ik wil geen jaloezie opwekken", klinkt het.

Ik wil geen jaloezie opwekken

AP

Melania (47) van haar kant, laat zich niet onbetuigd en dient haar voorgangster van antwoord via haar woordvoerster. "Mevrouw Trump heeft van het Witte Huis haar thuis gemaakt voor (haar zoon, red.) Barron en de president. Ze houdt ervan om in Washington te wonen en is vereerd met haar rol als first lady van de VS. Ze wil met haar titel en rol kinderen helpen, geen boeken verkopen. Deze opmerking van een voormalige vrouw raakt kant nog wal. Het is jammer genoeg alleen aandachtzoekend en egoïstisch lawaai."  

Aandachtzoekend en egoïstisch lawaai

Ivana heeft bij Melania duidelijk een gevoelige snaar geraakt. De enige en laatste keer dat de first lady een beetje persoonlijk werd, was toen Barron (11) aangevallen werd op sociale media voor zijn kledingkeuze. Hij draagt vaak een T-shirt en korte broek, en zit niet strak in een of ander maatpak. Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary Clinton, nam het toen meteen op voor de jongen. Melania bedankte haar achteraf.

The Associated Press

Meest gelezen