AFP or licensors

Trump: "Tillerson moet zijn IQ eens vergelijken met dat van mij." (Grapje !)

In een interview met het tijdschrift Forbes (dat zaterdag verschijnt) zegt de Amerikaanse president Trump dat hij en zijn minister van Buitenlandse Zaken Tillerson hun IQ eens moeten vergelijken, als het waar is dat Tillerson Trump “achterlijk” heeft genoemd. Het Witte Huis zegt dat de president een grapje maakte. 

"Ik denk dat het fake news is”, zegt Trump, “maar als het klopt, moeten we ons IQ eens vergelijken. En ik kan je nu al zeggen wie er gaat winnen. "

De relatie tussen president Trump en zijn minister van Buitenlandse Zaken is al langer gespannen. Vorige week kwam NBC News met het verhaal dat vicepresident Mike Pence vorige zomer op Tillerson moest inpraten om te vermijden dat die ontslag zou nemen, en dat Tillerson Trump “achterlijk” had genoemd. Tillerson liet daarop weten dat hij nooit overwogen heeft om ontslag te nemen en zijn woordvoerder voegde daaraan toe dat Tillerson nooit zo’n taal gebruikt.

Een paar uur na het verhaal over IQ’s vergelijken kwam het Witte Huis met de mededeling dat president Trump een grapje maakte, toen hij blijkbaar de intelligentie van zijn minister van Buitenlandse Zaken in vraag stelde. De woordvoerder van het Witte Huis zei ook dat Trump “100 procent vertrouwen” heeft in Tillerson en dat journalisten wat gevoel voor humor zouden moeten hebben. Een voorsmaakje van het interview met Trump in Forbes vind je hier

Meest gelezen