Bewijst grap uit 2013 dat Hollywood op de hoogte was van gedrag van Weinstein?

"Hollywood davert op zijn grondvesten. Want de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van filmproducent Harvey Weinstein zijn ingeslagen als een bom." Dat concluderen voorlopig diverse nieuwsmedia. Toch blijft een van de voornaamste vragen of en in welke mate die verhalen binnen het filmwereldje al langer bekend waren. In verband daarmee gaat momenteel het filmpje van de bekendmaking van de Oscarnominaties in 2013 viraal, waarbij Seth MacFarlane voor een publiek van journalisten een wel erg duidelijke hint gaf dat Weinstein zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag. En toen mocht daar nog luidop om gelachen worden.

MacFarlane, bekend als regisseur van de bioscoopfilm "Ted" en bedenker van de animatieserie "Family guy", kondigde in 2013 de genomineerden voor de Oscars aan, samen met actrice Emma Stone. Na het overlopen van de 5 genomineerden in de categorie "Beste vrouwelijke bijrol", onder wie Anne Hathaway, Helen Hunt en Amy Adams, concludeerde hij: "Proficiat, jullie 5 vrouwen moeten alvast niet langer doen alsof jullie je aangetrokken voelen tot Weinstein." Het publiek, bestaande uit hoofdzakelijk journalisten, kon die grap best waarderen. Wat Stone ervan vond, is minder duidelijk.

Het filmpje werd opnieuw door diverse nieuwsmedia wereldwijd opgepikt, alsook op sociale media. Daar wordt in het filmpje vooral een bewijs gezien dat Hollywood wel degelijk langer op de hoogte was van de intimidatiepogingen van Weinstein, maar dat er niets tegen ondernomen is:

Meest gelezen