26 jaar cel voor man die zoon liet vermoorden in Schellebelle

Een 76-jarige man uit Schellebelle is veroordeeld tot 26 jaar cel omdat hij zijn zoon liet vermoorden. Ook de zus van het slachtoffer en drie andere beklaagden werden veroordeeld tot een gevangenisstraf. 

De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft een 76-jarige man uit Schellebelle veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 jaar. Hij had zijn zoon zes jaar geleden laten vermoorden. De zus van het slachtoffer krijgt 24 jaar cel. Het motief voor de moord? Jaloezie. Beide kinderen wilden zaakvoerder worden van het bedrijf van hun vader. 

De man die het slachtoffer uiteindelijk - tegen betaling - om het leven bracht, krijgt ook 24 jaar cel, twee anderen die hielpen bij de moord krijgen respectievelijk 18 en 8 jaar gevangenis. De straffen zijn zwaarder dan wat het Openbaar Ministerie gevraagd had. 

Jef Vermassen, advocaat van de weduwe en het jongste kind van het slachtoffer is tevreden met de strenge straf en de hoge schadevergoeding die de daders moeten betalen. "Ik ben ervan overtuigd dat de hoge schadevergoeding voor de weduwe emotioneel zal helpen, hoewel het daar niet om te doen was. Ze krijgt meer dan 300.000 euro, en ook een hoog bedrag voor haar kind. Meer nog: er is zeer duidelijk gesteld dat dergelijke daden onaanvaardbaar zijn en dat de excuses van de daders dat het de fout van het slachtoffer was allemaal onjuist zijn."

Reconstructie van de moord in Schellebelle

Begin juli 2011 werd het lichaam van een 37-jarige man aangetroffen op de oprit van een huis in Schellebelle. Hij blijkt doodgeschoten te zijn, maar de politie tast in eerste instantie volledig in het duister wie de dader(s) is of waarom de man doodgeschoten werd.

Pas een maand later komen de vader en de zus van het slachtoffer in het vizier van de speurders - samen met een aantal andere verdachten die geholpen zouden hebben met de moord. 

Meest gelezen