Amerikaanse gevechts­vliegtuigen vliegen over Koreaans Schiereiland

Twee bommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht zijn over het Koreaans Schiereiland gevlogen, te midden van verhoogde spanningen met het regime in Noord-Korea. De B-1B Lancers, die opstegen vanop de Amerikaanse luchtmachtbasis in Guam, vlogen onder begeleiding van twee Japanse F-15's en twee Zuid-Koreaanse F-15K's.

Volgens het Amerikaanse leger gaat het om de eerste gezamenlijke training met Japan en Zuid-Korea waarbij 's nachts gevechtsvliegtuigen worden ingezet. "Dit is een duidelijke demonstratie van ons vermogen om vlekkeloze operaties uit te voeren met onze bondgenoten, wanneer en waar we willen", luidt het in een mededeling van de luchtmacht.

Daarnaast benadrukken de VS hun "onwrikbare alliantieverbintenissen om veiligheid en stabiliteit te verzekeren" in de regio. Concreet voerden de bommenwerpers in het Zuid-Koreaanse luchtruim oefeningen uit met lucht-grondraketten, zegt het Zuid-Koreaanse leger. Daarna werd de oefening herhaald boven de Japanse Zee.

Meest gelezen