AFP or licensors

Chickfriend-bestuurders opnieuw vrij

Met betrekking tot de fipronilzaak komen de twee bestuurders van het Nederlandse bedrijf Chickfriend vrij in afwachting van hun proces. Dat heeft een rechtbank in Nederland beslist. De twee zitten sinds 10 augustus vast in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal.

Het duo wordt verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de levering of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen.

Ze werden in augustus opgepakt bij een actie door de inlichtingen- en opsporingsdienst van de Nederlandse Voedselwarenautoriteit NVWA onder leiding van het parket. Acht locaties in Nederland zijn toen doorzocht, waaronder de woningen van de twee verdachten. Ook in België zijn er huiszoekingen geweest.

Meest gelezen