Video player inladen...

CO-vergiftiging in Sint-Niklaas: negen mensen in ziekenhuis opgenomen

In Sint-Niklaas in Oost-Vlaanderen, zijn gisteravond negen mensen in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De brandweer moest de bewoners van twee verdiepingen van een appartementsgebouw evacueren. 

Twee mensen waren er vrij ernstig aan toe, en zijn overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De anderen zijn opgevangen in ziekenhuizen in Sint-Niklaas zelf.

De oorzaak van de CO-vergiftiging is nog niet duidelijk. "Meer en meer mensen beginnen hun huis te verwarmen, en er worden nog steeds verouderde  verwarmingstoestellen gebruikt, die niet meer zo veilig zijn", zegt Philip De Vos van de brandweer.

"Het huis verluchten is uiteraard belangrijk, maar in eerste instantie moet het verwarmingstoestel in orde zijn. Gasinstallaties moeten om de twee jaar gecontroleerd worden, en eventueel vervangen worden door een gesloten toestel, type C. Dat is een veilig toestel waar veel minder CO-gevaar is", besluit De Vos. 

Meest gelezen