Georgina Chapman trekt streep onder huwelijk met Harvey Weinstein

De Britse mode-ontwerpster en styliste Georgina Chapman wil na tien jaar scheiden van Harvey Weinstein. Hij liet vorige week nog weten dat zijn vrouw voor "de volle 100 procent" achter hem staat. Maar dat is dus niet zo. Chapmans eerste prioriteit zijn nu de kinderen. Ze vraagt in een mededeling aan de media haar privacy te respecteren.

Chapman (41) trad in het huwelijk met de 24 jaar oudere Weinstein in 2007.  Samen kregen ze een dochter India (7) en zoon Dashiell (4). Eerder was Weinstein getrouwd met een van zijn assistentes, Eve Chilton. Met haar heeft de filmgigant drie kinderen.

Toen het hele seksschandaal vorige week uitbrak, liet Weinstein weten aan de New York Post dat Chapman hem voor de "volle 100 procent" steunde. Ze hadden "lange gesprekken" gevoerd. In de media doken echter andere verhalen op. Chapman zou ronduit furieus (geweest) zijn.

De styliste vraagt nu de echtscheiding aan. "Mijn hart breekt voor alle vrouwen die ontzettend veel pijn hebben geleden door onvergefelijk gedrag. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten", aldus Chapman kort in People Magazine.

Meest gelezen