Video player inladen...

Wiskundig genie Cédric Villani krijgt toch juiste eredoctoraat 

Auwtsj! Het is bijna zoals trouwringen vergeten in de kerk: een fout eredoctoraat uitreiken. Gelukkig kwam het allemaal goed voor Cédric Villani, die toch het juiste eredoctoraat kreeg voor zijn werk en passie als wiskundige.

Natuurlijk was het niet erg: door een vergissing had de rector even de foute documenten vast. De universiteit KU Leuven heeft aan Cédric Villani een eredoctoraat uitgereikt voor zijn werk als professor wiskunde én omdat hij de discipline aantrekkelijk, ja zelfs populair weet te maken. De man is onderzoeker, radiomaker, boekenschrijver en weet jong en oud in Frankrijk te bekoren met uiteenzettingen over wiskunde.  Daarenboven is hij ook nog eens verkozen als Frans parlementslid in de partij van president Emmanuel Macron. Wij volgden een gastcollege van hem en waren getuige van de uitreiking van het - juiste - eredoctoraat.

Meest gelezen