Met de hond naar zee, Westtoer geeft tips   

West-Vlaanderen maakt werk om honden, en hun begeleiders beter wegwijs te maken aan de kust. De toeristische dienst Westtoer heeft alle wandelmogelijkheden in kaart gebracht, en geeft ook tips en adresjes waar hondenliefhebbers terecht kunnen. Het project is vandaag voorgesteld in Middelkerke.

Het is niet altijd even duidelijk voor hondeneigenaars waar ze terecht kunnen met hun trouwe viervoeter. De regels durven nogal te verschillen van badplaats tot badplaats, en er gelden ook andere richtlijnen buiten het seizoen dan in de zomermaanden.

"In deze periode zijn de stranden opnieuw toegankelijk voor honden, en hun baasjes. De regels om met de hond op stap te gaan, zijn in de meeste badplaatsen anders. Alle mogelijkheden zijn nu gebundeld. Zo kunnen de hondenliefhebbers meer genieten aan de zee", aldus Franky De Block, gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Westtoer.

Er zijn heel wat handige adresjes. Niet alleen van losloopweiden of hondenpleinen maar ook van recreatieve mogelijkheden voor hun baasjes. 

Meest gelezen