Mirco Toniolo/Errebi

Michaël Roskam: "Ik wil samen met Matthias Schoenaerts een film over de bankencrisis maken"

Michaël Roskam broedt op een film over de bankencrisis. Dat zegt de regisseur op Studio Brussel. Als het even kan, wil hij Matthias Schoenaerts in een hoofdrol.

"De grootste bankenroof aller tijden": zo omschrijft Roskam op Studio Brussel de bankencrisis die in 2008 losbarstte en een wereldwijde economische crisis veroorzaakte. "Sommige mensen zijn toen met zoveel geld gaan lopen dat een gewone bankovervaller met een geweer peanuts lijkt."

"Ik wil die bankencrisis graag beschrijven [in een film]. Witteboordencriminaliteit houdt me bezig. Als Matthias Schoenaerts het scenario goed vindt, wil ik de film uiteraard graag samen met hem maken." Het zou al de 3e samenwerking tussen de twee zijn na "Rundskop", "The drop" en "Le fidèle" die momenteel in de zalen loopt.

Voorts heeft Roskam ook in Hollywood nieuwe plannen. "Misschien is mijn volgende film opnieuw een Amerikaanse film", zegt hij. "Maar misschien wordt het opnieuw een Belgische film. De komende maanden wil ik vooral schrijven. Dat ben ik nu al aan het doen. Momenteel werk ik aan een Amerikaans scenario."

Meest gelezen