Obama's en Clintons keren zich tegen Weinstein, filmbons én sponsor van de Democraten

Barack en Michelle Obama en Hillary Clinton zeggen in shock te zijn na de talrijke beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van Hollywoodproducent Harvey Weinstein. Ze keuren het gedrag absoluut af. Weinstein was in het verleden een gulle sponsor van de Democratische partij in de VS.  

De Obama's zeggen "te walgen" van de recente zaken die naar boven komen over Weinstein. "We moeten de moed prijzen die vrouwen hebben getoond om met hun verhaal naar buiten te komen", klinkt het.

Ook voormalig presidentskandidate Hillary Clinton laat zich horen. "Zulk wangedrag kan niet getolereerd worden", zegt ze. Clinton benadrukt dat door de moed en de getuigenissen van slachtoffers seksuele intimidatie kan gestopt worden.

AP1998

FOTO uit de oude doos: Gwyneth Paltrow met Harvey Weinstein en Hillary Clinton in december 1998. Het trio woonde de première bij van de kaskraker "Shakespeare in love".  

De Obama's en Clintons zijn prominenten van de Democratische partij in de VS. Weinstein is de partij altijd genegen geweest én heeft zich een gulle schenker getoond. Zo kreeg Hillary Clinton vorig jaar nog financiële steun van hem in haar race naar het Witte Huis. In totaal zou Weinstein de afgelopen 25 jaar de partij zo'n 1,4 miljoen dollar gegeven hebben.

Meest gelezen