Pater Damiaan bestaat nu ook in stripvorm

Naar aanleiding van de verjaardag van de heiligverklaring van pater Damiaan hebben Bart Maessen en Ruben Boon zijn geschiedenis in een stripverhaal gegoten. Het draagt de titel "Getekend Damiaan".

Vandaag is het precies 8 jaar geleden dat de toenmalige paus Benedictus XVI pater Damiaan heiligverklaarde tijdens een viering in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Om die verjaardag kracht bij te zetten, is gisteravond "Getekend Damiaan" voorgesteld bij de paters van de Heilige Harten in Leuven.

"Getekend Damiaan" is een stripverhaal van Bart Maessen en Ruben Boon en vertelt het levensverhaal van pater Damiaan. Geboren als Jozef De Veuster in Tremelo in 1840 reisde hij via Leuven en Parijs naar Hawaï waar hij op het eiland Molokaï melaatsen ging verzorgen.

Maessen is leerkracht godsdienst aan het Damiaaninstituut in Aarschot. Boon is projectleider van Damiaan Vandaag. De tekeningen zijn van de hand van Jan Bosschaert, bekend van de stripreeksen Sam, Jaguar en de Geverniste Vernepelingskes.

Meest gelezen