foto Peter Hilz (C)

Snelwegparking op E40 in Westkerke niet meer bewaakt

Vanaf morgen wordt de snelwegparking op de E40 in Westkerke in West-Vlaanderen niet meer bewaakt. Het parkeerterrein werd een tijd gesloten, en ging dan weer open met controle door een privébedrijf. Maar dat wordt te duur, en dus stopt de bewaking. 

De parking ging in juli weer open na een periode van drie jaar. Hij was zo lang dicht, door problemen met mensensmokkelaars en vluchtelingen die zich probeerden te verstoppen in vrachtwagens naar Engeland. De parking ging weer open met camera's, een afsluiting, en ook privébewaking. 

Maar dat wordt te duur, en dus stopt de bewaking vanaf morgen. "De privébewaking tot op vandaag kost veel geld, namelijk 890.000 euro", zegt Anthony Dumarey van Open VLD.

Open VLD, die in de oppositie zit in Oudenburg, pleit voor meer investeringen in de beveiliging. "We hebben het voorstel om slimme camera's te plaatsen op die snelwegparking goedgekeurd."  

"Maar we denken ook, dat er nog bijkomende maatregelen nodig zijn. We denken dan aan een toegangspoort aan de parking die men op afstand kan controleren, en bedienen", aldus nog Dumarey.

Meest gelezen